Snön smälter och framhovarna ömmar..

Pratade med John i dag och han ska beställa ny röntgen och komma ut samtidigt som röntgen gubben och se om det skett någon förändring. Han tycker också att det är dags att börja rida på lite hårdare..gulp. Det känns lite som vinna eller försvinna.

Nu när det varit mycket skare och ojämnheter så har det visate sig att Flamman dessutom är mycket öm i framtrampdynorna. Ojojoj, vad ska vi göra åt det då? Får snacka med Nigel, hovslagaren. Kanske blir någon stilig boots eller liknande :-)

Hon trivs i alla fall med livet just nu och börjar vänja sig vid tanken på att vara ridhäst resten av livet. Vi har även kommit en bit fram i vår relation då hon märkt att det är ju faktiskt jag som bestämmer vart hon ska gå och inte gå! Efter ett par fighter i skogen så går hon nu utan att sakta ner rakt över vattendrag och träbroar!! Världens finaste Flamma, må hon bli frisk snart..

Snygg tjej!

Veterinär John besöker Flamman för 3:e gången.

Hej! Nu har jag varit bortrest i 12 dagar och när jag kom hem var det dags för veterinär besök igen.
John tyckte att Flamman travade på mycket bättre än sist men hon haltar ju fortfarande så vi fortsätter samma behandling ett tag till och han ringer mig på Tisdag-Onsdag nästa vecka. Han ska surra lite med en kollega om vad vi ska göra..

Medans jag var borta tog Mike hand om Flamman och skämde bort henne med utspridda små hö-högar i hagen varje dag. 17kg hö om dagen sätter hon i sig! Nu börjar rumpan bli rund :-)

Flamman i hagen..

Promenad i solen med moster..

I dag var Flamman på en lång promenad i solen med sin moster, alltså, min syrra. :)
Då stöter man på lite faror som blåa containrar osv. I kväll kommer det 2 ton hö till Flamman så då hinner inte jag ta ut henne. Ska bära tills axlarna värker!

Skrittningen går bra..

Nu har vi varit ute och skrittat i en timme om dan och det går jätte bra! Samtidigt har Flamman fått en ny hage och verkar stormtrivas! Känns som om vi har kommit vidare i vår relation och i går fick jag tom pussa på hennes huvud flera gånger utan att hon drog sig undan. Det är första gången!
Jag avmaskade henne och nu hoppas jag att hon ska gå upp lite i vikt och att pälsen ska börja glänsa lite mer..
Till helgen kommer hovslagaren och vi ska prova att gå i hop med den nya ponnyn Wonder.

Ny gullig vojlock från USA!

PS: Prata inte i mobiltelefon när du rider! Om du inte har handsfree förståss..


Goda nyheter!

John var ute i stallet i går kväll och hade med sig goda nyheter. På sesambenet som sitter i utanpå kotan kan man se en liten grej på röntgenplåten som tyder på dålig blodcirkulation pga av trauma. Så hans medicinering lyder som följer: blodförtunnande salva och tabletter och skritt i 3 veckor. Sen ska det förhoppningsvis vara läkt! Jag håller tummarna och förbereder mig på långa skritter. 1-2 timmar om dagen!

RSS 2.0