Burning Flame, jag älskar dig <3

Här kommer en personlig liten film som värmer mitt hjärta och sätter ett leende på mina läppar i höst/vinter rusket.
http://www.youtube.com/watch?v=6RCjm8qfwA0

Kallt!

25:e Oktober
Eftersom Flamman verkar ha sträckt sig lite i baken så har jag tagit det lugnt i några dagar. Så jag tänkte jag skulle ut och skritta runt lite. Men hon var lika rädd för mörkret som vanligt och vägrade att gå..som tur var kom 2 hästar som jag kunde hänga på. Vi red upp till Erikslund och tillbaka. Jätte bra träning för min lilla bäbis som tycker att vita streck på gatan är superläbbiga! Hon hade dagen till ära på sig sina nya benreflexer :)
Visst är hon fiiin!

Mörkrädd..!

Nu har hösten kommit på riktigt och vi går mot vinter..I går åkte jag till stallet, mockade, fyllde vattenhinken..Hämtade in älsklingen och gjorde oss redo för en ridtur. Hackamore tänkte jag! Vi håller oss i ridhuset eller ridvolten. Jag hoppar upp på Flamman och rider in på volten. På bortre kortsidan gör hon sitt första hopp i luften, oj da..Wooow..ett hopp till!
Och, jag hoppar av och går in i stallet och byter till bett. Tillbaks ut på volten. Nä, inte bättre! Flamman är jätte rädd för mörkret och alla monster som bor där i. Så jag hoppar av och tar en promenad. Det är som om vi förflyttas 4 månader tillbaka i tiden. Hon taktar, springer i cirklar runt mig, vägrar att gå osv. Efter 30 min är hon lite lugnare och vi går in i ridhuset. Rider en kvart men sen får det vara nog för i dag. Tar in henne i stallet och ger henne en något sen lunch och mellis och går upp på loftet för att göra maten. Jag älskar att vara på loftet!! Vet inte varför, jag skulle kunna hämta en fåtölj och bara sitta där. Kanske tar dit min gamla blå :-)

Hackamore

Jag skulle tömköra Flamman och ville testa mitt nya Hackamore för första gången.
Jag spännde på gjorden och tränsade med Hackamore. Både ridvolten och ridhuset var upptaget så vi gick en promenad mot Såstaholm i 30 minuter och när vi kom tillbaka var ridvolten ledig. Jag började tömköra i serpentiner och gick bakom Flamman. Hon hajade direkt och gick jätte fint, trots det nya tränset. Efter ca: en kvart så tyckte jag att hon gjort sitt och tog in henne i stallet och tog av gjorden.
Sen ville jag testa från hästryggen hur Hackamoret funkade. Jag tog ut henne till ridhuset och hoppade upp barbacka. Red serpentiner och volter och tom en liten galopp. Hon hade inga problem med det nya bettet, eller "inte" bettet :-)
Roligt att ha en sån klok liten häst!

Ser bra ut i Hackamore!

Börjar se bra ut i muskulaturen

Behandling

Flamman har haft det skönt i höst och vi har inte ansträngt oss allt för mycket. Jag tyckte att det skulle vara bra om Flamman blev tittad på av en Equiterapeut för att kolla att allt är som det ska. Speciellt som jag har märkt att hon helst inte går i höger volt eller fattar högergalopp. Vi fick börja med att visa upp skritt och trav för terapeutrn Lisa. Sen kände hon på ryggraden och vissa av Flammans muskler och konstaterade att hon inte ömmar någonstans och att allt är ok. Däremot så stramar musklerna på vänster sida så att hon "dras ihop" något åt vänster. Därför tycker hon att det är jobbigt att gå i volt åt höger för då stramar det så i vänster sida..
Sen var det dags för elektriska magnettäcket! Det var tydligen så skönt att Flamman började hänga underläpp och dåsa med ögonen.


Sen lite akupunktur på det..inte lika skönt!

Efter det var vi färdiga och Flamman fick gå in i sin box och vila resten av kvällen. Hon verkade rätt dåsig efter behandlingen. Jag betalade Lisa och åkte hem till Mike för att äta en surper god middag!

RSS 2.0